Gran participació a la primera assemblea oberta de Compromís Benilloba

La primera assemblea oberta de Benilloba, convocada el passat cap de setmana per Compromís, va omplir la casa de cultura amb més de 60 persones i un intens debat sobre la situació actual del municipi i amb moltes propostes per al nou consistori que haurà d’eixir després de les eleccions del pròxim 24 de maig.

La candidata de la coalició a l’alcaldia del municipi del Comtat, Anna Dèlia Gisbert, Taes, va esbossar els eixos programàtics de Compromís en cas d’arribar al govern municipal. Anna Dèlia va destacar la importància d’una “gestió integral partint de la situació actual i amb una planificació que ens permeta tirar avant les propostes per a garantir un Benilloba amb futur viable”.

La participació, la transparència, el suport a la gent emprenedora i un pla estratègic “que haurem d’elaborar per analitzar la realitat actual de Benilloba i definir les prioritats de la nova corporació municipal” van ser els eixos principals del discurs d’Anna Dèlia. La candidata de Compromís també va explicar les accions que la coalició ha posat en marxa, com “la moció contra la planta de compostatge de Penàguila, la demanda de tallers d’ocupació, la proposta de millora del paisatge urbà o demanar els pressupostos i les liquidacions de l’ajuntament per conéixer la situació real del consistori”.

L’assemblea, que es va allargar més de dues hores, va generar un ampli debat entre els assistents, els quals van aprofitar l’oportunitat per a plantejar diferents qüestions sobre el municipi. El debat va girar al voltant d’alguns temes candents, com ara la polèmica per la possibilitat que es construïsca una planta de compostatge a Penàguila o l’auditori que està construint-se a Benilloba, una infraestructura molt qüestionada en el poble.

També es va parlar sobre la imatge del municipi, la netedat, l’estat de la casa del metge o la necessitat d’una rampa per a persones amb mobilitat reduïda a la plaça de la Font.

Entre altres propostes que es van posar sobre la taula, va destacar la necessitat d’un centre de dia per a la gent gran, la recuperació dels camins rurals del voltant del municipi com a rutes turístiques, així com la importància de la protecció i recuperació del patrimoni, com el pont de pedra o el molí del Salt.

Per a Anna Dèlia, “l’assemblea ha sigut tot un èxit, no tan sols per la quantitat de gent que hi ha participat, cosa de vora seixanta persones en un poble que no arriba a huit -cents habitants, sinó pel debat i la participació que s’ha generat. Aquesta ha sigut la primera, però no serà l’última que farem”, ha assegurat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *