Els votants de Benilloba han optat de forma majoritària pel canvi en les eleccions d’aquest diumenge, 24 de maig. Compromís s’ha imposat de forma clara tant en les votacions municipals com en les eleccions a les Corts valencianes. Ana Delia,Taes serà la nova alcaldessa de la localitat després d’haver aconseguit quatre regidors dels set que estaven en joc, amb 286 vots. El PP, que perd l’alcaldia, després de huit anys, n’ha obtingut 179 i el Partit Socialista, 98, i s’han quedat amb dos regidors i un regidor, respectivament. La candidatura de Ciudadanos, per la seua banda, ha aconseguit nou sufragis.

Amb la nova primera edil, han entrat a l’Ajuntament per Compromís, Germán González, Jordi Jiménez i Juan García, l’equip que, amb la resta de la candidatura, haurà de gestionar el consistori els pròxims quatre anys.

La candidata guanyadora dels comicis, Ana Delia,Taes, va rebre la felicitació immediatament dels candidats socialista i de Ciudadanos, presents en el recompte i, un poc més tard, de l’alcaldessa ixent, Maria Fernanda Sanz, en la mateixa sala de plens, on estava instal·lada l’única mesa electoral del municipi.

El recompte de les paperetes locals va ser seguit amb força expectació per molt de públic, tant dins de la sala, com a l’exterior de l’Ajuntament, en què, en confirmar-se la clara victòria nacionalista, l’alegria es va desfermar i fins i tot hi va haver un castell de focs d’artifici.

Taes ha assegurat que “no ens esperàvem un resultat tan clar, la gent ha depositat la seua confiança en aquest equip de persones i això no és sinó una gran responsabilitat”.

Per Ana Delia, “la faena que cal fer ara és cosa de tots, ho hem dit durant la campanya i ho mantenim, les idees, opinions i consells són fonamentals. Nosaltres, des de l’Ajuntament gestionarem amb trellat i transparència, però el poble l’hem de fer entre tots els benillobers i benilloberes”.